You are currently viewing איך שהות במלון עשויה להיראות לאחר מגיפת הקורונה?

איך שהות במלון עשויה להיראות לאחר מגיפת הקורונה?

נגיף הקורונה החדש (COVID-19) הורס כיום ברחבי העולם, אם כי נראה כי מספר מדינות בולמות את ההתפשטות הודות לצעדים קפדניים ומאמצי הפחתה אגרסיביים. המגיפה גם עצרה את תעשיית הנסיעות, כאשר מטיילים שינו בטירוף את התוכניות שלהם, ביטלו כמה נסיעות ודחו אחרות. למרות שלא ברור מה יראו החודשים הקרובים, אנשים רבים ברחבי העולם לא היו רוצים יותר מאשר להתחיל לנסוע שוב לאחר שהאיום של COVID-19 ירד. עם זאת, המגיפה עשויה להניע שינויים בענף הנסיעות שיכולים לשנות כמעט כל היבט של חופשה. פרסמתי בעבר פוסט בבלוג על האופן שבו COVID19 ישפיע על נסיעות אוויריות, והיום, יש לי מבט כיצד המגיפה תשנה באופן דרסטי את השהות שלנו בבתי מלון בחודשים הקרובים, מכיוון שנכסים רבים יציגו שיטות עבודה חדשות כדי לשמור על בטיחות האורחים והעובדים. שני מלונות נמצאים בחזית המאבק של עולם האירוח במשבר הקורונה ועשויים להוות דוגמאות לאיך עשוי להיראות 'הנורמלי החדש': Four Seasons New York ו-Soneva Maldives.

 

סונבה המלדיביים

מכיוון שנסיעות ותיירות מהווים חלק עצום מהכלכלה המלדיבית ומייצרים את רוב המשרות, ברור ש"נורמלי חדש" חייב לכלול את הפתיחה מחדש של המדינה לתיירים. אבל איך אפשר לעשות זאת בבטחה? Sonu Shivdasani, מנכ"ל קבוצת Soneva המנהלת את שני הנכסים המפוארים ביותר של האיים המלדיביים (Soneva Jani ו-Soneva Fushi), פרסם מאמר מעניין על "הנורמלי החדש" שיתעורר לאחר COVID19 במלדיביים.

 

בעידן שבו האורחים עסוקים באותה מידה בבטיחות, ריחוק חברתי והיגיינה, אתרי הנופש המלדיביים ממוקמים היטב. המדינה היא אחת הבודדות שמפעילה מדיניות של "אי אחד נופש אחד" – יתרון גיאוגרפי שמקל בהרבה על מניעה והכלה של התפרצות נגיף הקורונה, מכיוון שכל אתר נופש יכול לשלוט בקפדנות מי נכנס לאי שלו. למעשה, המילה האנגלית 'isolation' ו'isola' האיטלקית נובעות שניהם מהמילה הלטינית 'insula', שפירושה אי. אי = בידוד. אולי רצועת התיירות של המדינה "הצד השמש של החיים" צריכה להשתנות כדי לשקף את האופי הבטוח והמבודד של אתרי הנופש שלה.

 

(טיפ: איך אפשר לחסוך כסף בבוקינג בעזרת קוד קופון?)

 

מר שיבדסאני מאמין שחששות הלקוחות לגבי בטיחות יופוגגו על ידי משטר בדיקות חדש וקפדני. סונבה מתכננת לתת לכל מי שמגיע לאתרי הנופש שלנו בדיקה מהירה לקורונה. לאחר השלמת הבדיקה, האורחים ילוו היישר לוילה שלהם, או הצוות למקום האירוח המארח שלהם, עד שתגיע התוצאה. אם הבדיקה שלילית, האורח או המארח יכולים להמשיך כרגיל. אם הבדיקה תהיה חיובית, יפעלו לפי הכללים הממשלתיים, מה שאומר ככל הנראה להעביר אנשים למתקן בידוד – שהם למרבה המזל מהמפוארים בעולם, הממוקמים באתרי נופש.

 

אם מדיניות בדיקה כזו תונהג ברחבי האיים המלדיביים, היא תבטיח את התיירים שהמדינה בטוחה לביקור, וגם תפחית את הסבירות להתפרצויות וירוסים עתידיות. בדיקות מוצקות לקורונה מספקות גם לאיים המלדיביים את ההזדמנות ליצור משהו ייחודי באמת: בתי מלון ללא וירוסים. על ידי בדיקת כל מי שמגיע לאי, ניתן להבטיח שכולם בו נקיים מהנגיף. זה יגרום להתרחקות חברתית, וחוקים ללא נגיעה, למיותרים באי המסוים הזה. אתרי נופש מלדיביים יכלו כך להחזיר את האורחים לימי הזוהר של 2019, מבלי שתזכורות קבועות של קורונה יקלקלו ​​את החופשה שלהם. זה יכול להיות 'מבדל' עיקרי לתיירות המלדיבית בהשוואה ליעדי נופש אחרים.

 

'הנורמלי החדש' במלדיביים יהיה שונה מהחיים הרגילים שנהנו מהם לפני COVID19. אבל המדינה נשארת בת מזל מאוד בגלל הגיאוגרפיה הייחודית שלה. אם ייקבעו פרוטוקולי הבדיקה הנכונים, האיים המלדיביים ייהנו מיתרון תחרותי משמעותי – דבר שעשוי לעמוד בבסיס השגשוג העתידי שלהם, גם בתקופות צרות וסוערות אלה.

 

מאמר זה נכתב על ידי צ'יפ הוטלס.