צילומי מזון: 4 טיפים לתיעוד מושלם של היצירות שלכם

צילומי מזון: 4 טיפים לתיעוד מושלם של היצירות שלכם

מה התועלת בתבשיל מושלם ומצגת מסוגננת אם העיצוב של הצילום, התאורה או אפילו הרקע לא בסדר? אתם כמובן רוצים להצליח להעביר את היצירות שלכם לקהל הרחב ולהביא אנשים רעבים לארוחות שלכם. לכן השתמשנו בבלוג הזה כדי לסכם עבורכם שבעה עקרונות בסיסיים בעולם צילום האוכל.

 

  1. התכוננו היטב אם אתם יכולים

ההכנה המוקדמת היא המפתח. זה אומר פחות אלתור במהלך הצילום ופחות התעסקות עם התמונות שלכם אחר כך. וזה יכול לחסוך לכם הרבה מאוד תסכול. חשבו על מה שאתם צריכים. מרכיבים טריים הם כמובן חיוניים. חשבו על כלי המטבח שלכם ועל כל האביזרים שעשויים להתאים. ייתכן גם שתרצו להשאיר כמה רכיבים מהמנה שלכם ולהשתמש בהם למטרת קישוט. לדוגמה, אתם יכולים להשתמש בירקות קצוצים, גולמיים או אולי בפירות. עשבי תיבול ותבלינים יכולים גם להציג קומפוזיציה יפה. חשוב שיהיה לכם רעיון ברור מראש כיצד התמונה שלכם צריכה להיראות. מה עם הרקע? אתם אפילו צריכים אותו? האם אתם מצלמים את האוכל שלכם בפורמט נוף או דיוקן? ואולי שניהם עשויים להיות טובים? כאן אנו חושבים שזה הגיוני לצלם כמה תמונות מבחן עם חפצים פשוטים, מה שמאפשר לכם להתנסות מעט באפקט, בסביבה, במבנה ואפילו בתאורה.

 

  1. בשלו את התמונות

זכרו שאתם לא מבשלים לאורח, אלא רק לצילום. אינכם צריכים לבשל הכל כמו שצריך. רק לבשל את המצרכים שלכם בקצרה. זה גורם לירקות להיראות פריכים יותר, הבשר נראה עסיסי ודגים שומרים על המראה השקוף שלהם. פסטה צריכה להיות אל דנטה. הוציאו את המיטב מהמרכיבים שלכם.

 

  1. הצטיידו במצלמה וציוד טכני נוסף

עדשות מאקרו וזווית רחבה אינן אידיאליות לצילום אוכל – אלא אם כן אתם מכוונים לאפקט ספציפי. תוכלו להשיג תוצאות טובות עם אורכי מוקד קבועים (40, 90, 100 מ"מ). אלה מציעים תמונות צלולות וברורות לחלוטין. אתם יכולים גם להשתמש בעדשות בגודל 18 מ"מ – במיוחד אם אתם רוצים להשיג אפקט קל של טשטוש. זכרו כי חצובה יכולה להיות יתרון גדול. מה עם תאורה? יש לכם אור יום, חלונות גדולים או תאורת ניאון?

 

  1. השתמשו במקורות אור לטובתך

אור יום הוא ללא ספק האפשרות הטובה ביותר ועליכם להשתמש בה במידת האפשר על מנת להגיע להצגה מאוזנת וטעימה של המנות שלכם. עם זאת, מטבחים ומסעדות רבים אינם מציעים את התנאים הטובים ביותר. יתכן שתמצאו שעליכם להסתמך על מחזירי אור כדי להאיר את המזון ככל האפשר באמצעות אור עקיף. לעולם אל תכוונו אור ישירות אל האוכל. זה גורם לתמונה להיראות קרה, שטוחה ומאוד לא טבעית.

 

אם אין בידכם ציוד מקצועי, תוכלו לנסות לכסות מנורות רצפה ושולחן עם נייר סנדוויץ' על מנת ליצור אור רך ומפוזר. צלחות קלקר יכולות לשמש כמחזירי אור מפני שהן מתפשטות באור אחיד על הצדדים המוצלים. השתמשו בחצובה. זה מאפשר זמני חשיפה ארוכים יותר בלי תזוזות מיותרות. אפשר גם לרכוש נורות בגוון אור יום שמציעות תוצאה טבעית יותר בהשוואה לתאורת ניאון.

אם אתם מעוניינים בארוחת שף פרטית, תוכלו ליצור קשר באתר.