You are currently viewing מיתוס או עובדה – האם חזיית ברזלים יכולה להגביר את הסיכון לסרטן השד?

מיתוס או עובדה – האם חזיית ברזלים יכולה להגביר את הסיכון לסרטן השד?

שמועות רבות רצות בעיתונות וברשתות החברתיות שלבישת חזייה, במיוחד חזיית ברזלים, גורמת לסרטן השד. במאמר זה אנו בוחנים את האמת ובודקים מה מראים המחקרים שנעשו בתחום.

 

מאז שנות ה-90, הופיעו מדי פעם כתבות בתקשורת וברשתות החברתיות הטוענות כי לבישת חזייה או שימוש בחזיית ברזלים עלולה לגרום לסרטן השד. בין היתר, כתבות אלה קובעות שנשים שלובשות חזייה יותר מ-12 שעות ביום נמצאות בסיכון גבוה יותר לפתח סרטן שד מאשר נשים שאינן לובשות חזייה, וכי חזיות עם ברזלים מגבילות את זרימת הרעלים וניקוזם על ידי מערכת הלימפה. מדי פעם אנחנו מקבלים שאלות מנשים מודאגות, ולכן אנחנו רוצים לבדוק מהי האמת ולהתייחס למחקרים עדכניים בנושא.

מחקר משנת 2014

ב-2014, Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention פרסמו מחקר בשם "לבישת חזייה לא קשורה לסיכון לחלות בסרטן השד: מחקר מקרים-בקרת אוכלוסיה" שחקר את הקשר בין לבישת חזייה לבין הסיכון לסרטן השד בקרב נשים. זהו המחקר הגדול ביותר שנערך בתחום החזיות וסרטן השד. בהקדמה לדו"ח כותבים החוקרים כי ערכו את המחקר מתוך מחשבה על דיווחים בתקשורת הטוענים כי לבישת חזייה מעכבת את זרימת הדם והניקוז של מערכת הלימפה, ובכך משפיעה על יכולתה להסיר רעלים וחומרי פסולת.

 

המחקר בחן את הרגלי לבישת החזייה של נשים לאחר גיל המעבר, בין הגילאים 55 עד 74, לאורך חייהן. שתי קבוצות של נשים השתתפו במחקר: הראשונה כללה 1,044 נשים שאובחנו עם שני סוגים של סרטן שד (IDC ו-ILC) והשנייה קבוצת ביקורת של 469 נשים שלא אובחנו בעבר עם סרטן.

 

התוצאות הראו ששום היבט של לבישת חזייה אינו יכול להיות קשור לסיכון מוגבר לסרטן השד. זה כולל בין היתר:

  • גודל חזה (מידות קאפ A, B, C, D ומעלה).
  • מספר שעות ממוצע במהלך היום של לבישת חזייה.
  • לבישת חזייה עם ברזלים.
  • הגיל שבו מתחיל השימוש בחזייה (12 ומטה, 13-15, 15 ומעלה).

 

אף אחד מהגורמים האלה לא מגביר את הסיכון לחלות בסרטן השד.

מחקרים קודמים בתחום

במסקנת הדו"ח כותבים החוקרים כי תוצאותיהם תומכות במסקנות של מחקר קודם משנת 1991, שפורסם בכתב העת European Journal of Cancer and Oncology. מחקר זה נערך גם עם נשים לאחר גיל המעבר, אם כי המשתתפות סווגו רק לפי אם הן לבשו חזייה או לא. המחקר לא התייחס לסוגי החזיות (עם ברזלים/חזיות ללא ברזלים) שהנשים לבשו או את מספר השעות ביום שהן לבשו אותם.

 

המחקר אכן לקח בחשבון את גודל הקאפ, והחוקרים קבעו שנשים שאינן לובשות חזיות הן בעלות סיכוי נמוך ב-50% לפתח סרטן שד בהשוואה לאלו שלובשות. עם זאת, הסיבה לכך היא שהנשים שלא לבשו חזיות היו רזות יותר ובעלות חזה קטן יותר. בקרב הנשים שלבשו חזיות, אלו עם חזה גדול יותר היו בעלות סיכון גבוה יותר לחלות בסרטן השד, אך לפי המחקר זה נבע מעודף משקל חמור, לא בגלל שלבשו חזייה כשלעצמה. אז, את יכולה להמשיך בבטחה ללבוש איזו חזייה שתעדיפי.

 

אם את מרגישה לא בטוחה או מודאגת לגבי הסיכון שלך לפתח סרטן שד, או אם יש לך סרטן שד, צרי קשר עם רופא או מומחה אחר. טוב לדעת מה מגביר או מקטין את הסיכון לסרטן השד, יש הרבה גורמים משפיעים, אבל ללבישת חזייה אין השפעה על כך בכלל.

 

עם זאת, אנו חושבים שחשוב שתלבשי את החזייה בגודל הנכון למען הנוחות שלך. אם אינך בטוחה איזו מידה מתאימה לך, צרי קשר עם אחת מנשות צוות שירות הלקוחות שלנו, שתעזור לך להבין מהי מידת החזייה שלך.